0
Odbojka

FOTO: www.fivb.org

Tri Srpkinje u idealnoj postavi GP

Objavljeno: 01.09.13 u 18:25
FOTO: www.fivb.org
FOTO: www.fivb.org

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević proglašena je danas za najboljeg korektora finalnog turnia Gran prija, a u najboljoj postavi su i primač servisa Brankica Mihajlović i srednji bloker Milena Rašić, prenela je agencija Tanjug.

Reprezentativka Brazila Taisa Menezes izabrana je za najbolju igračicu (MVP) i člana najbolje postave na poziciji blokera. Selekcija Srbije, aktuelni prvak Evrope, osvojila je drugi put u istoriji bronzanu medalju u
Gran priju, pošto je rano jutros u poslednjem kolu ovog takmičenja pobedila Italiju sa 3:2 (22:25, 25:23, 20:25, 25:16, 15:11).

Zlatnu medalju i ček od 200.000 dolara pripala je reprezentaciji Brazila, koja je u odlučujućem meču savladala Kinu sa 3:0 (25:15, 25:14, 25:20).

Kineskinje su osvojile srebro, dok je četvrto mesto pripalo selekciji Japana. Italija je zauzela peto mesto, a poslednja na turniru je SAD, koja je bila bolja od Japana rezultatom 3:2.

Mvp: Taisa Menezes (Brazil)
Korektor: Jovana Brakočević (Srbija)
Tehničar: Ališa Glas (SAD)
Blokeri: Milena Rašić (Srbija) i Taisa Menezes (Brazil)
Primači: Brankica Mihajlović (Srbija) i Ting Žu (Kina)
Libero: Fabijana Oliveira Fabi (Brazil)

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter