0
Ostali sportovi

Srpkinje prve u B finalu

Objavljeno: 31.08.13 u 10:20

ivana-filipovic-iva-obradovic-foto-serbian-rowingorgrs-1377420972-356829

Srpski ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović i Iva Obradović pobedio je jutros u B finalu Svetskog prvenstva za seniore u veslanju i zauzeo 7. mesto u ukupnom plasmanu na planetarnom šampionatu koji se održava u južnokorejskom Čungjuu.

Učešće na ovom svetskom prvenstvu jutros su završile još dve srpske posade. Dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola stojih bio je treći u B finalu, odnosno 9. u ukupnom plasmanu, dok je četverac bez kormilara, u sastavu Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Goran Jagar zauzeo 5. mesto u B finalu, odnosno 11. ukupno.

„Ženski dvojac je u B finalu izveslao izvanrednu trku od početka do kraja a ogromna prednost koju je imao u odnosu na drugoplasiranu Nemačku najbolji je dokaz da je ovaj čamac imao kvalitet i za finale, i prava je šteta što nije veslao za medalju. Filipovićeva i Obradovićeva su na kraju osvojile visoko sedmo mesto na svetu što je odličan rezultat ako se ima u vidu da su prvi put u karijeri nastupale u dvojcu bez kormilara i da su u ovaj čamac sele tek pre dve nedelje“ istakao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Od 06,30 h po našem vremenu Marjanović i Filipović veslaju u B finalu ove discipline gde će im protivnici biti posade SAD, Danske, Velike Britanije, Kube i Australije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter