0
Ostali sportovi

Dudaš: Amsterdam priprema za Talens

Objavljeno: 30.08.13 u 10:49

mihail-dudas-oi-london-1344428844-195581(2)

Najbolji srpski višebojac Mihail Dudaš predstojećeg vikenda će u Amsterdamu učestvovati na troboju koji će mu poslužiti kao priprema za poslednji desetoboj ove sezone. Dudaš će se takmičiti na 110 metara prepone, skoku motkom i bacanju kugle i tako polako dizati formu za ono što ga čeka u Francuskoj za dve nedelje.

-Tokom sezone moguće je takmičiti se samo nekoliko puta u desetoboju, a ovakvih troboja je bezbroj. Iako posle Svetskog prvenstva nisam imao vremena da se odmorim kako treba, nastavio sam sa pripremama za Francusku i miting u Amsterdamu će mi biti dobra provera. Ambicije su mi da se borim za plasman među najboljom trojicom – istakao je Dudaš i dodao – Kakva me konkurencija čeka jop ne znam, ali sam siguran da će Holanđani poslati svoje najbolje, a biće tu još nekolicina višebojaca iz cele Evrope.

Iako je najvažnije takmičenje ove sezone, Svetsko prvenstvo u Moskvi, već iza njega, Dudaš ne staje.

-Samo nekoliko dana posle Svetskog prvenstva sam počeo da se spremam za ono što me čeka u Francuskoj. Ali, mogu reći da nije lako nastaviti sa treninzima toliko brzo posle desetoboja jer je jako teško oporaviti se, ali ciljevi su jasni pa to olakšava stvar. U Talensu me očekuje okršaj sa velikim brojem dobrih višebojaca. Nadam se da ću uspeti da se oporavim i napravim dobar rezultat – naglasio je Dudaš.

Paralelno sa pripremama za takmičenja, mladi Novosađanin polako privodi kraju projekat svoje školice za najmlađe, koja bi trebalo da počne sa radom u narednih mesec dana.

-Otvara se školica sporta koja će se bazirati na atletici. Sad smo u procesu otvaranja, gde moramo da spremimo svu papirologiju da sve bude pod konac. Školica je pod nazivom Dudas Athletics i radiće se po programu mog trenera Feđe Kamasija i Jasne Đukić, što daje kredibilitet našem radu. Trener će biti Igor Radić, koji ima mnogo iskustva u školicama sporta, a pored toga ja ne poznajem osobu koju deca više zavole i to na prvi pogled. Otvara se u Novom Sadu i biće raznovrsno. Pozivam sve da obrate pažnju na to pa da pošalju svoje klince na trening. Sve informacije će stajati na mojoj Facebook stranici – istakao je najbolji srpski višebojac.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter