0
Ostali sportovi

Partizan dobio tri protivnika, Zvezda može u obe grupe

Objavljeno: 29.08.13 u 12:18

vaterpolo

U sredu su u Rimu su nosioci vajld karti u vaterpolo Ligi šampiona, ukupno osam klubova, podeljeni u dve grupe.

Jedini srpski predstavnik koji ima zagarantovano učešće u elitnom takmičenju beogradski Partizan biće u grupi sa Špandauom, Galatasarajem i Brešom, dok se u drugoj grupi nalaze Eger, Olimpijakos, Jug i Barseloneta koja če ujedno biti i organizator završnog turnira.

U obe grupe biće svrstana po dva kvalifikanta pa će svaka imati po šest učesnika. Kragujevački Radnički igra u prvom krugu kvalifikacija, a Crvena zvezda nastavlja takmičenje u drugom krugu u kojem će biti 16 ekipa raspodeljenih u četiri grupe. Po dva tima iz svake grupe će se palsirati u grupnu fazu takmičenja.

Zanimljivo je da je poslednju specijalnu pozivnicu LEN dodelio Galatasaraju i u tom trenutku se činilo da je to zbog toga što bi Istanbul mogao da bude domaćin „Fajnal-siksa“. Međutim, kako se ispostavilo da je domaćinstvo dobila Barselona ostaje potpuno nejasno prema kom kriterijumu je turski klub dobio prednost u odnosu na Crvenu zvezde koja je aktuelni prvak Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter