0
Odbojka

foto:sem

Ivana Nešović osvaja Troju

Objavljeno: 27.08.13 u 10:35

Posle godinu dana provedenih u Japanu, srpska odbojkašica Ivana Nešović vratila se bliže domovini, potpisavši ugovor sa debitantom u turskoj ligi, ekipom Čanakalea.

foto:sem
foto:sem

Nešovićeva je na ‘prvu loptu’ bila oduševljena svojom novom kućom.

-Prvi utisci o gradu su lepi. Kažu da ljudi i mesta imaju samo jednu šansu za prvi utisak, tako da je ovaj grad na mene ostavio sjajan. Troja čini ovaj deo Turske i svako ko je makar odgledao istoimeni film, zna o čemu se radi. Ima još dosta toga da se istražuje, tako da ću do kraja sezone svakako naučiti gde je ko stajao borivši se za prelepu Helenu. Osim istorije koja ga krasi, ovaj grad je idealan za sportiste jer je na samoj obali mora i bez puno buke. Nudi kvalitetnu hranu, prvenstveno ribu, koja je sportistima vrlo važna, kao i mir koji je makar meni vrlo bitan. Nema mnogo mesta za izlaske, fokusirana sam na rad, red i disciplinu jer samo tako mogu da dam rezultate koji se od mene očekuju, a ako se desi kiks, ima li šta bolje od šetnje pored mora koja leči – objasnila je Nešovićeva.

Srpska odbojkašica je bila zadovoljna i atmosferom u ekipi.

-Atmosfera je sjajna, devojke su mlade pa su pune duha, pozitivne energije i želje za dokazivanjem što je sjajno, radi se punom parom – kaže Nešovićeva.

Saigracice Jovana Vesovic i Ivana Nesovic

25-godišnja odbojkašica je objasnila da očekivanja od njene ekipe ne mogu baš da se baziraju samo na osnovu onoga što je ‘na papiru’.

-Očekivanja su takva da se rangiramo što je više moguće, svi su svesni mladosti i neiskustva, ali to nekada može da bude i prednost. Naime, nikakvo iskustvo ne može da se poredi sa tim da li si hrabar ili ne ili da li radiš na sebi – smatra Nešovićeva.

Nešovićeva je bila zadovoljna i predsezonom.

-Imali smo pripreme u Fenerbahčeovom kampu na vrhu planine gde smo punili pluća kiseonikom i trčali po ceo dan. Ne zna se koliko kilometara imamo u nogama – rekla je.

Nova sezona u Turskoj kreće za mesec i po dana i Nešovićeva je objasnila šta njenu ekipu i nju očekuje u predstojećoj kampanji.

-Sezona počinje u oktobru, a pre nego što počne, očekuje nas Kup Turske i nekoliko turnira kako bismo se uigrale za početak. Očekuje nas teška sezona. Turska liga je trenutno najkvalitetnija, jer su se skupile jake igračice na jednom mestu. To je za mene svakako izazov, dugo sam igrala po azijskom sistemu koji se potpuno razlikuje od standardnog, tako da se vraćam polako u sistem – zaključila je Nešovićeva.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter