0
Auto Moto

„Dosadni“ Fetel sve bliži četvrtoj tituli

Objavljeno: 25.08.13 u 15:47

Sebastian_Vettel_2013

Sebastijan Fetel je drugi put u karijeri trijumfovao na Velikoj nagradi Belgije i tako se na osam trka pre kraja još više približio novoj šampionskoj tituli, četvrtoj u nizu. Sjajan start Fetela i zatim prilično dosadna trka u kojoj nije bilo uzbuđenja u borbi za prvo mesto.

Fetel je bez ikakvih problema došao do pete pobede u sezoni, ukupno je sakupio 197 bodova, čak 46 više od Fernanda Alonsa, koji je završio trku iza nemačkog asa. Treći je bio Luis Hamilton, koji je uspeo da pretekne u generalnom plasmanu Raikonena, koji je posle dve godine morao da odustane…

Zanimljiv je bio razgovor Hamiltona i Fetela posle trke, kada je Britanac prokomentarisao da ga je pustio u prvoj krivini (imao je pol) i d aje mislio da će na pravcu uz pomoć DRS-a doći opet na prvo mesto. Lepo zvuči, pustio ga je… Važi, sigurno…

Bodove na Spa Frankošampu su uzeli još i Rozberg, Veber, Baton, Masa, Grožan, Sutil i Rikardo.

U generalnom plasmanu vodi Fetel sa 197 bodova, Alonso je drugi sa 151, dok treće mesto pripada Hamiltonu sa 139 bodova. U plasmanu konstruktora vodi Red Bul sa 312 bodova, Mercedes je drugi sa 235, dok treće mesto zauzima Ferari sa 218, a Lotus je iza sa 187 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter