0
Auto Moto

Vesniću titula nadomak ruke

Objavljeno: 24.08.13 u 17:14

Milovan-Vesnic

Srpski automobilista Milovan Vesnić pobedio je danas u prvoj trci u Slovačkoj i došao na korak od osvajanje titule u šampionatu centralne Evrope na kružnim stazama, prenosi Tanjug.

Po klizavoj stazi zbog jake kiše koja je padala uoči trke Vesnić je ostvario sedmi uzastopni trijumf i potvrdio da trenutno nema premca u ovoj kategoriji. Drugo mesto pripalo je Mađaru Gašparu Ćabi, a treće Slovaku Miroslavu Hornaku.

U generalnom plasmanu Vesnić ima 162,5 boda, drugi je Čeh Mandelka sa 90 (četvrtoplasirani na današnjoj trci), a trećeplasirani njegov zemljak Marek sa 83 boda.

„Kiša je unela malu pometnju, a sama staza je obilovala vlažnim mestima, a posebno je kritično bilo na kočenju pred šikanu. Vozio sam oprezno i rezervisano, što se ne može reći i za Čeha. Nama sada preostaje da sutra odradimo dobro, prvo trening, a zatim i trku. Još nije vreme za slavlje, trke se voze do poslednjeg metra“, izjavio je Vesnić posle novog trijumfa.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter