0
Ostali sportovi

Tri srpske posade na startu SP

Objavljeno: 24.08.13 u 14:19

Obradovic - Filipovic

U noći između subote, 24. avgusta 2013, nedelje, 25. avgusta, po srednjeevropskom vremenu u Južnoj Koreji počinje Svetsko prvenstvo za seniore koje će trajati do 1. septembra i na kojem će se za medalje boriti 871 takmičar iz 73 zemlje.

Srbiju će na centralnom veslačkom događaju u ovoj sezoni, ujedno i na prvom planetarnom šampionatu na azijskom kontinentu posle osam godina i SP u Japanu 2005, predstavljati četiri posade.

Dvojci bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, odnosno Ivana Filipović, Iva Obradović, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar.

„Led“ na velelepnoj regatnoj stazi na jezeru Tangeum u Čungjuu će probiti ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović, Iva Obradović koji će se od 4,03 časova ujutru (10 po lokalnom vremenu) boriti u petoj stazi prve grupe kvalifikacija sa posadama Velike Britanije, Rusije, Rumunije i Južne Koreje za jedno od prva tri mesta koja direktno vode u polufinale u četvrtak (ostali čamci idu u repesaž u utorak). U drugoj grupi kvalifikacija veslaće Australija, Holandija, Vijetnam, Novi Zeland i Ukrajina, a u trećoj Italija, SAD, Južnoafrička Republika i Nemačka.

Odmah nakon kvalifikacija ženskih dvojaca bez kormilara na programu su startni okršaji muških čamaca u ovoj disciplini. Evropski prvaci iz Sevilje Nenad Beđik i Nikola Stojić su voljom žreba svrstani u treću grupu kvalifikacija gde se od 4,38 časova (11,38) u četvrtoj stazi veslati sa posadama Španije, Poljske, Argentine i Rusije za dve polufinalne “vize”. Repesaži u ovoj discipline su u utorak, a bitka za finale u četvrtak. U prvoj grupi kvalifikacija su Italija, Australija, Nemačka, Mađarska, Argentina i Malezija, u drugoj Rumunija, Meksiko, SAD, Novi Zeland i Velika Britanija, a u četvrtoj Južnoafrička Republika, Kazahstan, Francuska, Južna Koreja i Kanada.

Naposletku će se na stratnoj liniji naći i Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić i Goran Jagar. Naš teški četverac će od 5,55 časova (12,55) u kvalifkacijama ove discipline veslati u petoj stazi treće grupe kvalifkacija, a za jedno od prva dva mesta koja direktno vode među 12 najboljih (polufinale u četvrtak, repesaži u utorak) za rivale će imati Australiju, Norvešku, Belorusiju i Novi Zeland. U prvoj kvalifikacionoj grupi su Češka, Hrvatska, Španija, Holandija, Italija i Indija a u drugoj SAD, Kanada, Rumunija, Velika Britanija i Nemačka.

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović je slobodan prvog dana šampionata pošto su kvalifikacije u ovoj discipline u noći između nedelej i ponedeljka.

hotsport.rs/serbian-rowing.org.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter