0
Evrokupovi

Foto: STARSPORT

Jojić za minimalac i prednost pred revanš!

Objavljeno: 22.08.13 u 22:25
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana stekli su prednost u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Tuna, pošto su dali prvi gol ove godine u evrotakmičenjima na stadionu u Humskoj i slavili sa 1:0!

Rašović je meč počeo sa Mitrovićem u špicu i sa Jojićem i Grbićem po bokovima, dok je mladi Petrović bio na poziciji levog beka. Evo i sastava u kom su crno-beli počeli meč: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović, Ilić, Đemba Đemba, Marković, Jojić, Grbić, Mitrović.

S druge strane očekivana postava Tuna: Faivre, Luti, Sulmoni, C. Šneuvil, Zigfrid, Hediger, Zufi, Vitver, Sanogo, M. Šneuvli, Martinez.

Nije se Partizan proslavio igrom u prvom poluvremenu, stvorene su samo dve prilike, a tempo igre je zaista bio spor. Tun je uspeo u nameri da zadnja linija Partizana mora da organizuje napade, a treba istaći da je u jednom napadu Tuna Obradović bukvalno spasio Stojkovića neprijatnosti i potencijalnog duela 1 na 1.

U nastavku je Tun počeo mnogo ofanzivnije, a Stojković je imao pune ruke posla za samo osam minuta je tri puta bio na iskušenjima, ali se mreža crno-belih nije zatresla. Partizan nije uspevao da stvori ozbiljniju priliku sve do 70. minuta, a tada psotiže gol! Ninković je izdržao duel sa dva protivnička igrača, uposlio jojića koji je lako prošao svog čuvara i zatim zatresao mrežu.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Partizan je i narednih pet minuta odigrao odlično, sa puno tempa, stvorio još jednu ozbiljnu priliku, ali je to bilo sve. Tempo je potom ponovo pao, a Tun je u samom finišu mogao i do izjednačenja, ali se mreža Stojkovića nije zatresla ni posle pokušaja Sadika glavom.

Videćemo da li će Partizan uspeti u revanšu da sačuva ovu prednost i u revanšu za sedam dana.

I da, na kraju meča se opet čulo sa tribina „uprava napolje“, a zatim i „šampioni, šampioni“, pa ponovo ono prvo…

Pogledajte tekstualni prenos meča:

KRAJ MEČA, PArtizan je pobedio sa 1:0!

90+1′ Sjajna šansa za Tun, pokušaj glavom Sadika, ali preko gola.

84′ Ponovo je pao ritam meča, Partizanu odgovara ovaj rezultat.

78′ Druga izmena u Tunu, ulazi napadač Kasio Magalješ umesto Martineza.

77′ Udarac Ninkovića brani golman Tuna, samo je pitanje vremena kada će crno-beli postići drugi pogodak.

75′ Velika šansa za Mitrovića, koga je uposlio ninković, ali momak koji poslednji put igra u dresu Partizana u Humskoj ne uspeva da pogodi mrežu.

73′ Gol koji je postigao Jojić dao je krila igračima Partizana, koji sada igraju mnogo bolje!

70′ MILOOOOŠ JOJIIIIĆ! 1:0! Poveo je Partizan, Jojić je sjajno prošao svog čuvara i uputio neodbranjiv udarac ka golu Tuna. Asistencija Ninkovića.

68′ Još jednom Stojković istrčava na vreme. Prva izmena u Tunu, ušao je Fereira.

67′ Partizan nikako da stvori ozbiljnu priliku u nastavku… I dalje bez gola u Humskoj u Evropi ove sezone…

56′ Druga izmena u Partizanu, Ninković je zamenio Grbića.

52′ Stojković sjajno brani udarac Šnerlinga. Tun mnogo bolji u nastavku.

48′ Martinez u prilici, ali je odličan bio Stojković.

46′ Vitver u odličnoj šansi, sam ispred Stojkovića, ali se zbunio i promašio gol. Potpuno su ga zaboravili igrači Partizana.

46′ Malbašić je zamenio Erika Đembu Đembu.

Kraj prvog poluvremena, navijači Partizana ne mogu da budu zadovoljni. Opet crno-beli imaju velikih problema u napadu.

45′ Sjajna šansa za Sašu Ilića koji je pokušao glavom, ali se istakao golman Tuna.

36′ U prvom sledećem napadu Obradović je spasio Partizan i izbio loptu ispred Zufija koji bi imao jedan na jedan sa Stojkovićem!

35′ Prva 100% šansa za Partizan! Aksentijević je sjajno prošao po desnoj strani, šutirao, a posle odbitka Jojić nije uspeo da je ubaci u praznu mrežu.

26‘ Petrović je sjajno zaustavio Sanogoa.

24′ Pokušaj Zufija iz slobodnog udarca, zaista slab.

19′ Najveća prilika za Partizan, Mitrović je posle kornera bio blizu lopte koju je mogao da sprovede u mrežu, ali je ipak na vreme stigao golman gostiju Faivre.

11′ Partizan ima inicijativu, ali za sada bez konkretnih rezultata.

7′ Prvi korner za Partizan posle kog nije bilo prilike, ali je Petrović zatim došao do lopte, a Jojić je neprecizno šutirao.

5′ Dobar centaršut sa leve strane, ali volej Saše Ilića je nedovoljno dobar.

1′ Počeo je meč i odmah faul nad Mitrovićem. Šutirao je Marković iz slobodnog udarca, lako za golmana Tuna.

Poznati su i sastavi za duel koji počinje u 20.30:

Partizan: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović, Ilić, Đemba Đemba, Marković, Jojić, Grbić, Mitrović. Trener: Vuk Rašović.

Tun: Faivre, Luti, Sulmoni, C. Šneuvil, Zigfrid, Hediger, Zufi, Vitver, Sanogo, M. Šneuvli, Martinez. Trener: Urs Fišer.

Da vas sad vidimo.

Pričali su u Humskoj kako imaju velike ambicije ove sezone, busali se u grudi da će se plasirati u Ligu šampiona, ali je bugarski Ludogorec bio jači. Sada im je ostala utešna nagrada u vidu plej-ofa za Ligu Evrope, ali pitanje je da li crno-beli imaju snage i kvaliteta da izbace švajcarski Tun.

Igre iz prva dva kola domaćeg šampionata nikako ne mogu da ih stave u ulogu favorita, koju im prepušta trener Tuna Urs Fišer. Čak i da je srpski šampion kompletan, a na žalost nije, teško je očekivati sigurnu pobedu.

Trener Vuk Rašović ima problema oko sastava tima, budući da ne može da računa na Nikolu Gulana i Vladimira Volkova, koji su suspendovani, povređenog Milana Lukača, Ismaela Fofanu, koji nije licenciran, dok je neizvestan nastup Nikole Kojića i Marka Šćepovića.

Ipak, u Humskoj veruju da mogu do dobrog rezultata, koji bi im garantovao miran revanš u Švajcarskoj, a to znači svaka pobeda bez primljenog gola.

Partizan – Tun  20.30 (RTS 1)

Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.710 gledalaca. Sudije: Sergej Bojko, Aleksej Andrejev, Aleksandar Vojtjuk (svi iz Ukrajine).

Partizan: Stojković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Petrović, Ilić, Đemba Đemba, Marković, Ninković, Grbić, Mitrović. Trener: Vuk Rašović.

Tun: Faivre, Luti, Sulmoni, Šenkel, Frej, Hediger, Zufi, Vitver, Sanogo, Šneuvli, Martinez. Trener: Urs Fišer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter