0
Ostali sportovi

Iz Moskve stigli i srpski finalisti Jelača i Kolašinac (VIDEO)

Objavljeno: 19.08.13 u 15:57

kolasinac-jelaca-dudas-docek

Juče se završilo 14. Svetsko prvenstvo u atletici na kome je Srbija napravila istorijski uspeh. Nakon sprektakularnog dočeka osvajača medalja Ivane Španović i Emira Bekrića, danas su doputovali i finalisti SP Asmir Kolašinac 10. na svetu u bacanju kugle i Tatjana Jelača 9. na planeti sa fantastičnim rekordom države u kvalifikacijama od 62,68m. Sa njima su došli ostali članovi stručnog štaba predvođeni generalnim sekretarom Slobodanom Brankovićem.

Našu delegaciju na aerodromu su dočekali predsednik ASS Veselin Jevrosimović, mnogobrojni članovi rodbine i prijatelji, kao i predstavnici medija.

„Nakon senzacionalnog uspeha Ivane i Emira, logično je bilo da i nas dvoje uđemo u finale. Meni lično se u finalu nisu poklopile sve kockice, ali posle zlata u dvorani, zadovoljan sam finalom u Moskvi. Ostaju mi još dva tri mitinga i odmah ću da se spremam za sledeću sezonu“ – rekao je Asmir.

Svojim učešćem zadovoljna je bila i Tatjana Jelača pogotovo jer je ostvarila zacrtane ciljeve.

“Ispunila sam cilj. Plasman u finale i državni rekord, kao i lični su opravdali očekivana. Nakon što je Srbija osvojila medalje, očekivanja su od nas veća što me dodatno motiviše. Sledeće godine me čeka Evropsko prvenstvo u irihu gde planiram da zablistam”, zadovoljna je Jelača.

Naše atletičare je sačekao i Mihail Dudaš, 14. desetobojac sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter