1
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Prvak Evrope ipak u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Objavljeno: 15.08.13 u 11:42
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Evropska plivačka federacija. tačnije menadžer te organizacije Marko Biri obavestio je nacionalne vaterpolo saveze koji klubovi su prihvatili pozivnicu za direktno učešće u narednom izdanju Ligu šampiona. U pitanju su Jug (Hrvatska), Partizan (Srbija), Špandau (Nemačka), Olimpijakos (Grčka), Eger (Mađarska), Breša (Italija) i Barseloneta (Španija) što znači da će aktuelni prvak Evrope Crvena zvezda najverovatnije morati u kvalifikacije.

Postoji i dalje mala šansa da crveno-beli budu osmi direktni učesnik ukoliko Barseloneta dobije organizaciju finalnog turnira, a ukoliko to bude Galatasaraj onda je sigurno da će turski tim dobiti prednost u odnosu na srpskog šampiona. Međutim ima i druga opcija ukoliko Španci budu domaćin fajnal-siksa, a to je da se osmo mesto u Ligi šampiona dodeli nekoj od ruskih ekipa.

„U prvom materijalu koje su nam poslali iz LEN lepo je napisano da ukoliko klub poput Barselonete dobije organizaciju osmu kartu dobija prvak Evrope. Šta se sada događa ne znam. U svakom slučaju ćemo da reagujemo iako znamo da od toga neće biti neke koristi. Ali imamo trojicu naših ljudi u LEN, Šoštara, Perišića i Stefanovića pa da vidimo kako će nas oni zaštitili. Naravno pod uslovom da Barseloneta dobije organizaciju, a osmo mesto pripadne Turcima ili Rusima. Tužno“ – bio je jedini komentar predsednika Crvene zvezde, Viktora Jelenića, za Žurnal.

U svakom slučaju ukoliko se desi da i Crvena zvezde poput Radničkog bude igrala u kvalifikacijama borba za četiri preostala mesta biće veoma neizvesna i moglo bi da se kaže da će to nadmetanje biti i jače od samog ligaškog dela.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter