0
Ostali sportovi

Dudaš: Zadovoljan sam jer imam prostora za napredak

Objavljeno: 11.08.13 u 23:45

Mihail-Dudas

Srpski atletski reprezentativac Mihail Dudaš oborio je lični i nacionalni rekord na Svetskom šampionatu u Moskvi.

Dudaš je osvojio 8.275 bodova, što je bilo dovoljno za izvanredno 14. mesto u neverovatno jakoj konkurenciji. On je po završetku takmičenja na stadionu „Lužnjiki“ istakao je da je zadovoljan ostvarenim.

„Mogu reći da sam zadovoljan rezultatom. Na ovom takmičenju sam sebi pokazao da imam još puno prostora za napredak, što ćemo na narednim takmičenjima i iskoristiti. Hvala još jednom svima na podršci, mnogo mi je pomogla“, rekao je Dudaš.

Desetoboj u Moskvi bio je jedan od najjačih u istoriji, a titulu je osvojio Amerikanac Ešton Iton sa 8.809 bodova, ispred Nemca Mihaela Šradera sa 8.670 bodova, dok je bronza pripala Kanađaninu Demijanu Vorneru sa 8.512 bodova.

Pored toga što je postavio novi nacionalni rekord u desetoboju, Dudaš je na Svetskom prvenstvu postavio tri nova lična rekorda i došao do najboljih rezultata sezone u još četiri discipline. Rekorde je postavio na 100 metara (10.67 sekundi), na 110 sa preponama (14.59 sekundi) i skoku motkom (4,90 metara). Najbolji rezultat sezone ostvario je u trci na 400 metara (47.73 sekundi), bacanju diska (44.06 metara), bacanju koplja (59.06 metara), kao i na 1.500 metara (4:26.62 minuta).

Dudaš je po završetku takmičenja čestitao i koleginici iz reprezentacije Ivani Španović na osvojenoj bronzi u skoku u dalj, čime je Srbiji donela prvu medalju na Svetskim prvenstvima.

Čestitam Ivani. Mnogo mi je drago zbog njenog fantastičnog rezultata. To je neverovatan uspeh srpske atletike i njene same. Definitivno je zaslužila to“, istakao je Dudaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter