0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Zvezda uz Partizan u Ligi šampiona

Objavljeno: 09.08.13 u 21:21
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama uz Partizan sledeće sezone će u novom formatu vaterpolo Lige šampiona sigurno igrati i Crvena zvezde, dok će Radnički dobiti priliku da se kroz kvalifikacije domogne elitnog klupskog takmičenja.

Naime, Partizan bi na osnovu „minulog rada“ trebalo da dobije pozivnicu za učešće u Ligi šampiona kao jedini srpski klub koji će imati pravo direktnog plasmana u ovo takmičenje, dok će Crvena zvezda dobiti „vajld kard“ kao aktuelni prvak Evrope.

Prema novom formatu Lige Evrope naredne sezone će u njoj umesto prošlosezonskih 24 igrati samo 12 ekipa podeljenih u dve grupe od kojih će se najboljih šest plasirati na završni turnir. Osam klubova iz najjačih kontinentalnih liga će dobiti poziv Evropske plivačke federacije (LEN), dok će preostala četiri mesta popuniti klubovi koji prođu tri kruga kvalifikacija među kojima će se pored Radničkog naći i čuveni Pro Reko, Sintez iz Kazanja, zatim mađarski, crnogorski, hrvatski, španski klubovi…

U svakom slučaju naredne sezone nas očekuje veoma zanimljiva Liga šampiona u kojoj će igrati najbolji evropski klubovi što nije bio slučaj prošle sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter