0
Ostali sportovi

Osmerac u polufinalu

Objavljeno: 08.08.13 u 17:28

osmerac_1213436250

Veslački reprezentativci Srbije u osmercu s kormilarom plasirali su se danas u polufinale Svetskog prvenstva za juniore u litvanskom Trakaiju.

Osmerac u sastavu Uroš Marinković, Bojan Došljak, Nikola Kekić, Nikola Selaković, Ljubomir Gavrić, Martin Mačković, Viktor Pivač, Aleksa Stanković i kormilar Mateja Jošić, pobedili su u svojoj kvalifikacionoj grupi i direktno se plasirali u polufinale, koje je na programu u subotu.

Oni su ostvarili rezultat od pet minuta, 52 sekunde i 69 stotinki, što je bio ukupno treći najbolji rezultat u kvalifikacijama.

Drugo i treće mesto, koja su, takođe, donosila plasman među 12 najboljih, zauzele su posade Australije (5:54,18) i Litvanije (6:17,91), dok će poslednjeplasirana Danska (6:34,69) u repesaž u petak.

Direktan plasman u polufinale iz kvalifikacija ostvarile su i posade Italije, Rumunije, Holandije (prve tri u prvoj grupi kvalifikacije), Nemačke, Velike Britanije i SAD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter