0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Španović: Nadam se ulasku u finale

Objavljeno: 03.08.13 u 11:25
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ivana Španović naša rekorderka u skoku u dalj, uspela je da se nakon zdravstvenih problema vrati u dobru formu i odlučila da nastupi na Svetskom prvenstvu u Moskvi, sa ličnim rekordom od 6.78m.

„Plan priprema menjao se iz dana u dan shodno mojim mogućnostima za trening. Tri  nedelje bez ikakve aktivnosti je bio razlog i mogućeg odustajanja od SP ali posle 10 dana treninga pred prvenstvo Balkana smo odlučili da ipak odem na prvenstvo i pokusam da takmičim. Nisam imala seriju skokova kakvu sam očekivala što je i očekivano s obzirom da sam u 2 meseca imala 3 ozbijna skakačka treninga. Odradiću što kvalitetnije ovih poslednjih 10 dana do kvalifikacija ali se ne oterećujem rezultatom jer sam prošla kroz težak period zbog zdravstvenih problema.

Prvenstvo Balkana je bio ruski rulet. Pauza je mogla i  drugačije da utiče na rezultat. Imam ostvarenu normu za Moskvu koju sam skočila zimus i potvrdila više puta pa nisam opterećena pristupila takmičenju ali sam želela rezultat. 6.76m je odličan pokazatelj forme 2 nedelje pred Svetsko prvenstvo ali je potrebnije skočiti tamo ovakav rezultat da bi se prošlo u finale. Skok u dalj u Moskvi  već mesecima unazad najavljuju kao jednu od najjačih disciplina. To znači samo da treba da zadrzim fokus na sebi” izjavila je Ivana Španović.

“U datim okolnostima, nakon bolesti, uradila je trening na visokom nivou i krunisala ga sa dobrim rezultatom na BAŠ-u. Još malo treba doterati formu, ali mislim da će potpuno spremna dočekati SP. Ovo će Ivani biti prvo učešće na svetskim prvenstvima. Konkurencija je izuzetno jaka, a Ivana se trenutno nalazi na 17.mestu svetske rang liste. Mislim da će rezultat 660-665cm, u tri pokušaja, biti dovoljan za finale. Realno je očekivati da se Ivana nađe u finalu među 12. najboljih na planeti”, izjavio je njen trener Goran Obradović.

Ivana će prvi put izaći na zaletište 10.8. u 17:20h, a finale je 11.8. u 17h po našem vremenu.

Ivana Španović rodjena je 10.maja 1990.godine i ona je lepa, pozitivna i harizmatična osoba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter