0
Ostali sportovi

KRAJ: Srbija – Rumunija 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2)

Objavljeno: 28.07.13 u 17:23

srbija-vaterpolo-klupa-barselona

Vaterpolisti Srbije kao prvoplasirana reprezentacija u grupi C danas igraju meč osmine finala Svetskog prvenstva u Barseloni protiv poslednjeplasirane ekipe iz grupe D što je bila selekcija Rumunije.

„Delfini“ ne bi trebalo i ne bi smeli da imaju težak zadatak da se plasiraju u četvrtfinale iako su Rumuni često bili nezgodan rival našim momcima koje u narednoj rundi takmičenja već čekaju Crnogorci koji su ranije tokom dana lako izašli na kraj sa Kanađanima.

Izabranici Dejana Savića nešto usporenije su ušli u ovaj meč i čak su dozvolili Rumunima da preko Busile dođu u prednost, ali je vrlo brzo izjednačio Rađen, a Pijetlović je pogotkom iz igre doneo prvo vođstvo selekciji Srbije.

Golovima Nikića i Vanje Udovičića na startu drugog perioda naš tim je brzo došao do velika tri gola prenodsti (4:1) i praktično je već tada rešeno pitanje pobednika. Gol  Đakonua nije mnogo pokolebao „delfine“ koji su uzvratili preko Pijetlovića koji je iskoristio prednost igrača više u bazenu i Vanje Udovičića posle kotranapada za velikih 6:2. Konačan rezultat prvog poluvremena svojim drugim  pogotkom postavio je Slobodan Nikić.

Svojim drugim pogotkom Đakonu je smanjio na 7:3, ali su Filipović i Ćuk dalekometnim hicima uzvratili duplom merom Rumunima, da bi mladi Mandić u kontranapadu povisio na ogromnih 10:3.

Ćuk je seriju naših pogodaka nastavio svojim drugim golom, da bi Matei posle dosta vremena uspeo da savlada našeg golmana i tako prekine niz „delfina“. Usledili su pogoci Filipovića i Aleksića za 13:4, a konačan rezultat meča postavio je Đakonu koji je samim tim postao i najefikasniji akter meča sa tri pogotka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter