0
Ostali sportovi

Novo priznanje o dopingu

Objavljeno: 25.07.13 u 10:48

ogrejdi

Australijski biciklista Stujart O’Grejdi, koji je početkom nedelje saopštio da završava karijeru, priznao je da je uoči Trke oko Francuske 1998. godine koristio nedozvoljenu supstancu EPO.

O’Grejdi (39) se šest puta takmičio na Olimpijskim igrama, osvojio je zlato 2004. godine u Atini i srebro 1992. u Barseloni. On je na 17 Trka oko Francuske ukupno devet dana nosio žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu.

Australijanac je danas priznao da je dve nedelje pre početka Tur de Fransa 1998. godine koristio krvni doping EPO. Rekao je da je sam nabavio nedozvoljenu supstancu i da niko u njegovom timu to nije znao.

Francuska komisija u sredu je saopštila da su prva tri vozača na Turu iz 1998. godine koristila EPO. Uzorci uzeti sa te trke ponovo su analizirani 2004. godine, a rezultati su prosledjeni francuskoj vladi koja vodi istragu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter