0
Ostali sportovi

Još jedna pobeda protiv Mađara

Objavljeno: 24.07.13 u 14:44

savic-barselona

Vaterpolo reprezentacija Srbije u 2. kolu C grupe Svetskog prvenstva u Barseloni savladala je selekciju Mađarske sa 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) i tako praktično obezbedila prvo mesto odnosno lakšeg protivnika u osmini finala.

Mađari su praktično samo u prvoj četvrtini bili ravnopravan rival našim reprezentativcima koji su od drugog perioda preuzeli sve konce igre u svoje ruke i do samog kraja meča nisu ispuštali vođstvo da bi na kraju čak i ubedljivo trijumfovali.

Mađari su prvi period rešili u svoju korist rezultatom 3:2, a sva tri gola naš protivnik dao je sa igračem više u bazenu. Na drugoj strani golove za naš tim dali su Filip Filipović i andrija Prlainović i to posle vođstva Mađara od 2:0 uspeli su da izjednače na 2:2. Mnogo isključenja na obe strane, a čini se da sudije blago naginju ka vremešnoj selekciji Mađarske.

Već u prvom minutu druge četvrtine golovima Filipovića i Pijetlovića Srbija je prvi put na meču došla u vođstvo. Mađari su vrlo brzo izjednačili preko Madaraša, ali su potom usledila još dva pogotka „delfina“, Udovičića i Nikića, pa je prvi put naš tim imao dva gola viška. Beno je uspeo da vrati Mađare igrom iskoristivši igrača više, ali je istom merom na drugoj strani uzvratio Prlainović pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 7:5.

Tek polovinom trećeg perioda pao je prvi gol, a na našu sreću zatresla se mreža mađarskog golmana i to posle udarca našeg najmlađeg reprezentativca Dušana Mandića. Ipak, Mađari preko Varge i Vamoša vraćaju neizvesnost u meč pošto su smanjili na samo gol razlike – 8:7. Nije to previše zabrinulo naše igrače koji su već u sledećem napadu preko Ćuka došli do dva gola viška, a tako se otišlo i na poslednji odmor između četvrtina.

Golovima Nikića u situaciji sa igračem više i Prlainovića iz peterca i u tom trenutku se činilo da je otklonjeno pitanje pobednika pošto je Srbija na sedam minuta pre kraja imala velika četiri gola viška – 11:7. Međutim, sa tim se nisu složili Mađari koji su sa tri uzastopna gola preko Madaraša, Varge i Haraija došli ponovo na samo jedan gol zaostatka (11:10)  na tri i po minuta pre kraja. U tom trenutku su se prenuli naši igrači pa su u sledećem napadu u situaciji pet na četiri preko Mitrovića ponovo stekli veliku prednost, a kada je Nikić na 64 sekunde do kraja podigao na 13:10 bio je i definitivno rezultatski kraj.

Najefikasniji u našem timu bili su Nikić i Prlainović sa po tri pogotka, Filipović je dodao dva pogotka, a po jednom u listu strelaca su se upisali još Mitrović, Pijetlović, Ćuk, Mandić i Udovičić.

Poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja Srbija će igrati u petak protiv Kine sa početkom od 9.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter