0
Odbojka

Rusi osvojili i Svetsku ligu

Objavljeno: 22.07.13 u 11:08

rusija-slavlje-odbojkasi

Odbojkaši Rusije po treći put u istoriji doneli su svojoj zemlji titulu prvaka Svetske lige pošto su u finalu turnira odigranog u argentinskom gradu Mar del Plata savladali selekciju Brazila sa 3:0, po setovima 25:23, 25:19, 25:19.

Rusi su tako objedinili titulu olimpijskog prvak i osvajača Svetske lige pošto su prošle godine na Igrama u Londonu takođe u finalu bili bolji od Brazila u utakmici koja će svim ljubiteljima ovog sporta ostati u pamćenju.

Potpuno opravdano za najboljeg igrača turnira proglašen je Rus Nikolaj Pavlov, dok je najbolji poebter Bugarin Cvetan Sokolov iako je njegova reprezentacija zauzela tek četvrto mesto pošto je u meču za bronzu poražena od Italije sa 3:2. Najbolji smečer je Italijan Ivan Zajcev, srednji bloker Dmitrij Muserski iz selekcije Rusije, libero Brazilac Mario, a tehničar njegov zemljak Bruno.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter