0
Auto Moto

Startovao 46. Reli Srbija

Objavljeno: 19.07.13 u 22:16

Untitled-5

Večeras je u Užicu startovao 46. Srbija reli, najprestižnije i najznačajnije takmičenje u oblasti autosporta u zemlji.

Na startu na Gradskom trgu pojavilo se 26 posada iz Srbije, Bugarske, Češke, Kazahstana, Švedske i Bosne i Hercegovine.

Reli je otvorio generalni sekretar Auto-Moto saveza Srbije Aleksandar Nikačević, a na startnoj poziciji broj jedan bili su prošlogodišnji pobednici, Bugari Krum Dončev i Petar Jordanov.Oni su u Užice došli novim automobilom R5 specifikacije, kojeg je užička publika imala priliku da vidi prva u Evropi.
“Ovo nam je prva trka sa novim automobilom i, iskreno, ne znam šta mogu da očekujem. Staza je takođe nova, ali se nadam da ćemo i ove godine biti uspešni u Srbiji”, rekao je za Tanjug Dončev.

Direktor Srbija relija Ivan Jevtić istakao je da su čak 90 odsto staza na ovogodišnjem reliju deonice na kojima nikad pre nisu vožene trke.
“To su deonice Duboko, Sinjevac, Lokva, Ponikve i brana Vrutci. Ono što je posebno značajno je da se ove godine reli boduje za Kup Evrope sa koeficijentom 10 i to je drugi po gradaciji reli na ovim prostorima”, kazao je Jevtić.

Ovo takmičenje, pored Kupa Evrope, boduje se i za Balkanski kup, šampionat centralno-evropske zone, šampionat Bugarske i Otvoreni šampionat AMS Srbije. Tokom naredna dva dana biće voženo 17 brzinskih ispita na devet različitih lokacija u okolini Užica. Srbija reli organizuju klubovi “MM Power” iz Beograda i “Užice Rally team”, pod pokroviteljstvom AMS Srbije, AMS Osiguranja i grada Užica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter