0
Ostali sportovi

Neverovatan poraz „orlića“ od Tunisa

Objavljeno: 18.07.13 u 11:20

rukomet

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije, poražena je u neizvesnoj završnici od selekcije Tunisa 28:29 (13:14) u okviru trećeg kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Banjaluci. Do dva minuta pre kraja, činilo se da će Tunižani podeliti sudbinu Francuza i Rusa, koji su poklekli pred tribinama fantastičnog „Borika“ u završnici mečeva, ali se desio pravi filmski obrt, a šampioni Afrike, osvojili oba boda golom iz kontranapada u poslednjoj sekundi.

Slavlje gotovo da je počelo kada je Živan Pešić na minut i po pre kraja povisio na 28:26. U narednom napadu, Afrikanci su postigli gol iz sedmerca, kada su „orlići“ ostali i brojčano slabiji na terenu, što se pokazalo kao kobno po četu Vladimira Dragićevića. Ni tajm-aut na nekih 50 sekundi pre kraja, nije urodio plodom. Greška u napadu, kažnjena je brzim kontranapadom samo 15 sekundi pre kraja. Krenuli su mladi srpski igrači u još jedan napad, ali nova tehnička greška, dokotrljala je loptu u ruke brzog desnog krila Tunisa, koje je sa zvukom sirene utišalo „Borik“.

U redovima Srbije, ponovo je najefikasniji bio Bogdan Radivojević sa šest golova, dok su Stefan Ilić i Pešić postigli po pet.

U preostala dva meča Danska je savlalda Angolu sa 31:18, dok je Francuska bila bolja od Rusije – 33:28. Posle tri odigrana kola samo Danska ima maksimalan učinak odnosno šest bodova, Srbija i Tunis su osvojili po četiri, Francuska i Rusija po dva, dok je Angola bez bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter