0
Ostali sportovi

Kavendiš trijumfovao na 13. etapi

Objavljeno: 12.07.13 u 19:03

Kavendis

Gnev navijača na Tur de Fransu koji je na sebe pre tri dana navukao britanski biciklista Mark Kavendiš, nakon što je tokom trke oborio jednog vozača, nije uticao na njegovu vožnju u 13. etapi. Kavendiš je trijumfovao, dok je Kris Frum zadržao žutu majicu i vođstvo u generalnom plasmanu.

Vozač ekipe kvik Step Mark Kavendiš savladao je deonicu dugu 173 kilometra od Tura do Sent-Amand-Montronda u vremenu od tri sata, 40 minuta i osam sekundi. U veoma interesantnoj trci na drugom mestu našao se Peter Sagan iz Slovačke, dok je treće mesto pripalo Bauke Molemi iz Holandije.

Posle 13. etape najviše su profitirali Alberto Kontador i Bauke Molema koji su smanjili prednost Fruma u generalnom plasmanu. Holandski biciklista je na drugom mestu sa nešto manje od dva i po minuta zaostatka, dok je Kontador na trećem mestu sa zaostatkom od dva minuta i 45 sekundi.

Veliki peh desio se dosadašnjem drugoplasiranom u generalnom plasmanu Alehandru Valverdeu kojem je pukla guma, pa je trku završio sa devet minuta i 54 sekunde zaostatka na 70. mestu.

U subotu je na programu 14. etapa koja se vozi od Sent-Pursan sur Siula do Liona i duga je 191 kilometar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter