0
Ostali sportovi

Srpski golferi u vrhu Balkana

Objavljeno: 09.07.13 u 09:57

Balkan_Challange_Trophy_3

Srpska golf reprezentacija ostvarila je izvanredan rezultat na Balkanskom čelendž trofeju koji je prethodnih dana igran u slovenačkom Bledu.

U ekipnoj konkurenciji srpski tim u sastavu Mihailo Dimitrijević, Čedomir Ilić i Ilija Đurđević zauzeo je drugu poziciju, iako su bili lideri posle prvog dana takmičenja. Za devet udaraca bolji od naših golfera bili su domaćini, dok je treće mesto pripalo Grčkoj.

Srpski reprezentativci ostvarili su pobedu u B i C kategoriji. Marko Đorđević, Luka Jovanović i Andrija Đorđević imali su 151 stejblford bruto poen, što je bio bolji rezultat od onog koji su ostvarili drugoplasirani Slovenci, odnosno tim Albanije na trećem mestu.

Pehar u ekipnoj konkurenciji osvojile su i dame. Reprezentativke Srbije Gordana Šolak, Irena Suturović Bogdanović i Aleksandra Karadžić ostvarile su trijumf ispred drugorangirane Slovenije.

U pojedinačnoj konkurenciji Mihajlo Dimitrijević je bio odličan treći, sa samo dva udarca više od pobednika Tima Gornika, odnosno jedan od drugoplasiranog Eneja Sarkanja.

U B kategoriji mladi Andrija Đorđević je bio drugi iza Albanca Nika Anđeluša, odnosno ispred trećeplasiranog Janeza Bogataja iz Slovenije.

Kod dama Aleksandra Karadžić je odnela prvu poziciju ispred Gordane Šolak i Slovenke Arijane Lipovec.

Na trodnevnom takmičenju Balkan Čelendž Trofeju u Bledu učestvovao je 51 takmičar iz 11 zemalja. Srpska reprezentacija već ove nedelje igraće u Češkoj na Evropskom Čelendž Trofeju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter