0
TimeOut

Fondacija Novak Đoković prikupila 1,2 miliona funti

Objavljeno: 09.07.13 u 12:44

gala_02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković organizovao je u Londonu humanitarnu večeru na kojoj je sakupljeno 1,2 miliona funti za ugroženu decu u Srbiji, saopšteno je danas na sajtu srpskog tenisera.

Dobrotvornoj večeri prisustvovale su brojne zvezde, među kojima Kejt Hadson, Naomi Kembel, Boris Beker, Goldi Hon, Sara Ferguson, Ričard Branson, Džerard Batler, Roni Vud, Džonatan Ros, nova šampionka Vimbldona Marion Bartoli, Tim Henman, Met Belami, kao i mnoge ugledne zvanice.

Ugledne ličnosti iz sveta mode, sporta, muzike, zabave i biznisa, učestvovale su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti među kojima i potpisana gitara Ronija Vuda i sedmodnevni odmor na ostrvu Neker, privatnom posedu Ričarda Bransona na Devičanskim Ostrvima.

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić nije bio u prilici da dođe, ali je zato poklonio svoj dres sa potpisom.

Važan gost bio je prvotimac Čelsija Branislav Ivanović, koji je takođe izdvojio sredstva za decu Srbije.

Neposredno pred početak aukcije Đoković je održao govor u kojem se posebno zahvalio devojci Jeleni na ljubavi, podršci i svemu što je uradila za Fondaciju uz poruku da je ljubav najveći pokretač u životu i da može da stvori čuda.
„Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć plemenitih ljudi, naša vizija je da proširimo delatnost u Veliku Britaniju i Ameriku i da doprinesemo pozitivnim promenama u životima mnoge dece širom sveta“, rekao je Đoković.

Đoković je osnovao Fondaciju Novak Đoković 2007. godine sa željom da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji, koja pate zbog neuhranjenosti, nedostatka obrazovanja, bolesti ili gubitka roditelja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter