0
Ostali sportovi

Srpski pasoši za sportiste iz Srpske

Objavljeno: 05.07.13 u 15:32

srbija-pasos

Ministarstvo omladine i sporta definisalo je buduću proceduru izdavanja pasoša za sportiste iz Republike Srpske, čime bi oni dobili mogućnost da postanu reprezentativci Srbije.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske predalo je konzulatu Srbije u Banjaluci spisak 10 najboljih sportista koji žele da imaju dvojno državljanstvo, što je moguće na osnovu sporazma o specijalnim vezama između Srbije i Republike Srpske.

„Davanjem državljanstva Srbije vrhunskim sportistima Republike Srpske, naše nacionalne selekcije u svim sportovima dobile bi značajno pojačanje. S obzirom na to da Srbi u Srpskoj navijaju, prate i vole Srbiju, treba očekivati njihove lavovske nastupe za reprezentaciju Srbije. Najjača snaga sporta je upravo u povezivanju ljudi, a u ovom slučaju to će biti u ulozi učvršćivanja već povezanog naroda“, rekao je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu.

On je istakao i da bi na ovaj način i faktički bili povezani sportski savezi Srbije i Srpske, ne samo deklarativno već i kroz saradnju, zajedničke pripreme, stručni rad, razmenu iskustava, manifestacije i da bi se učvrstile veze srpskog naroda sa obe strane Drine.

Zahtevi sportista iz Republike Srpske obrađeni su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, a predviđeno je da pasoše budućim kandidatima za nacionalni dres uruči premijer Srbije Ivica Dačić polovinom jula.

Po istoj proceduri, svi zainteresovani sportisti Republike Srpske moći će da dobiju državljanstvo Republike Srpske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter