0
Auto Moto

Pireli: Timovi su krivi za pucanje pneumatika

Objavljeno: 02.07.13 u 22:58

Masa

Kompanija Pireli, snabdevač pneumatika timova Formule 1, objavila je da će na narendoj trci za Veliku nagradu Nemačke pneumatici biti dosta jači.

Nakon brojnih incidenata zbog pucanja pneumatika na trci u Silverstonu Pireli je pokrenuo istragu. Čelnici Pirelija su demantovali da su njihovi pneumatici opasni za vozače.

U Pireliju su naglasili da i timovi snose odgovornost za pucanje pneumatika, pošto su namerno stavljali desne zadnje pneumatike tamo gde treba leve.

Takođe su pneumatike ostavljali sa manjim pritiskom nego što je preporučeno, drugačiji nagib, a to sve kako bi napravili što bolji rezultat.

„Pogrešno korišćenje pneumatika se dešava i mnogi to potcenjuju, Pireli najviše, ali to nije zabranjeno“, navodi se u saopštenju Pirelija.

Uprvo zbog toga ova kompanija je tražila od FIA da zatraži od timova da se drže preporuke.

„Voleo bih da ponovim da su ovogodišnji pneumatici, kada se koriste kao što je predviđeno, veoma bezbedni. Ono što se desilo na Silverstonu nas je navelo da tražimo pristup svim podacima da bismo utvrdili da li se oni koriste i razvijaju na pravi način. Dok čekamo promenu pravila, uvešćemo pneumatika koje je lakše kontrolisati“, izjavio je director Pirelija zadužen za auto-moto sport Pol Hembri.

Vozači Formule 1 su zapretili da će bojkotovati narednu trku za Veliku nagradu Nemačke ukoliko se ne dese neke promene, a izgleda da do toga bar za sada neće doći jer je Pireli odlučio da napravi znatno jače pneumatike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter