0
Auto Moto

Rozberg najbrži po suvom, Rikardo po kiši

Objavljeno: 28.06.13 u 16:43

danijel-rikardo-silverstoun

U petak su na stazi Silverstoun vožena dva slobodna treninga uoči trke za Veliku nagradu Velike Britanije na kojima su najbolji bili vozač ekipe Toro Roso Daijel Rikardo i član Mercedesa Niko Rozberg.

Rikardo je na prepodnevnom treningu voženom u kišnim uslovima ostvario vreme od 1:54,249 minuta što je za skoro osam desetinki bilo bolje od vremena Nika Hulkenberga u Zauberu (1.55,033) i više od sekunde od Pastora Maldonada (1.55,354). Zanimljivo je da u prepodnevnim časovima na kišnu stazu nisu izlazili vozači najboljih ekipa izuzimajući Luisa Hamiltona (Mercedes) i Felipea Masu (Ferari) koji su samo isprobali uslove.

Već na drugom treningu je bila ozbiljnija trka za ostvarivanje najboljeg vremena pa je tako Niko Rozberg u Mercedesu prešao suvu stazu u vremenu od 1.32,248 minuta. Drugo vreme ostvario je Mark Veber u Red Bulu (1.32,547), a treće njegov klupski kolega i vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Fetel (1.32,680).

Poslednji slobodni trening na programu je u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije za trku tri sata kasnije. Sama trka je zakazana za nedelju sa početkom takođe u 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter