0
Ostali sportovi

Kajakaši doneli nove medalje Srbiji na MI

Objavljeno: 28.06.13 u 12:04

terzic-holpert

Kajakaši Dejan Terzić i Ervin Holpert osvojili su srebrnu medalju u disciplini K2 1000m, dok se Antonija Nađ okitila bronzanim odličjem u disciplini K1 500m.

Dejan Terzić i Ervin Holpert izveslali su trku za 3:24.227 minuta, iza Italijana Masimiliana Albina Batelija i Nikole Ripamontija (3:19.710), dok su treći kroz cilj prošli Španci Diego Kosgaja Noriega i Emilio Lamedo Alvarez (3:25.692).

„Trka je bila odlična, dali smo sve od sebe. Osetio se umor od prethodnog Evropskog prvenstva, ali smo jako zadovoljni ovim rezultatom. Italijani su bili u blagoj prednosti zato što su se spremali i dizali formu isključivo za ovo takmičenje. Staza je bila odlična, iako je vetar malo kvario uslove, ali smo veoma srećni zbog osvojene medalje“ – rekao je posle trke Dejan Terzić.

Nadj Antonija

Antonija Nađ osvojila je bronzanu medalju rezultatom 1:55.159 iza Slovenke Špele Ponomarenko Janić (1:52.447) i Italijanke Sofije Magale Kampanje 1:54.840. Ona je bila druga do polovine staze, ali ju je italijanska takmičarka odličnim finišom pretekla.

„Srećna sam što sam uspela da osvojim medalju na ovom takmičenju. Dobro sam veslala, uslovi na stazi su bili veoma dobri danas. Idemo dalje, nadam se da će moje kolege kajakaši doneti još medalja sa Mediteranskih igara“ – kazala je Antonija Nađ posle trke.

Milenko Zorić zauzeo je peto mesto u disciplini K1 1000m rezultatom 3:38.900 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter