0
Ostali sportovi

VSS i dalje bez predsednika

Objavljeno: 26.06.13 u 12:00

vaterpolo

Za predsednika Skupštine VSS na petočasovnoj sednici održanoj u utorak izabran je Živa Cvjetićanin, potpredsednik je Uroš Marović, dok kandidata za predsednika Upravnog odbora nije bilo.

Formirani su sledeći organi, nadzorni odbor: Dragan Popović, Vojkan Jovanović i Vladimir Sizar, Disciplinski sud: Sreten Đorđević, Dragan Arsović, Dejan Perišić, Srđan Prosenica i Stevan Samardžić. Formiran je i Anketni odbor koji će dati mišljenje o poslovanju VSS u proteklih osam godina. U njemu su: Pantelić, Đorđević i Laslo.

Bilo je predloga da se za predsednika Stručnog saveta izabere Igor Milanović i da počne da radi po završetku SP u Barseloni. I sam Milanović kojeg su u stavu podržali Šoštar i Cvjetićanin je smatrao da bilo kakav izbor u ovom trenutku može da destabilizuje rad „A“ selekcije koju je nazvao najboljim delom organizacije. Dodao je da je „A“ selekcija briga plaćenog selektora, a da struka ima niz drugih problema da reši posebno kod mladjih kategorija.

Sa radom će do izbora predsednika nastaviti da radi Koordinacioni odbor u kojem su: Cvjetičanin, Šoštar, Bogdanović i Đukić. Peto mesto je bilo rezervisano za predstavnika Crvene zvezde Igora Milojevića koji  je posle sednice pismeno obrazložio da ne može da se prihvati  zbog drugih obaveza.

Igor Milanović i Petar Đukić su izneli niz teških optužbi na račun ranijeg predsednika VSS Velibora Sovrovića i predsednika SS Nenada Manojlovića zahtevajući da se utvrdi njihova odgovornost i doprinos haotičnom stanju u kojem se organizacija nalazi.

Akta su usvojana bez većih diskusija, jedino je Aleksandar Šoštar tražio što je i prihvaćeno da se Pravilnik o nagradama reprezentativaca usvoji ali sa dejstvom posle SP u Barseloni. Po tom Pravilniku smanjeni su iznosi za sve tri kategorije igrača, a koje mogu biti uvećane na predlog selektora u zavisnosti od ranga takmičenja. Takodje konačnu odluku donosi Upravni odbor u zavisnosti od materijalne situacije u savezu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter