0
Ostali sportovi

Pehar lorda Stenlija u rukama Blekhoksa

Objavljeno: 25.06.13 u 09:01

171460497_slide

Čikago Blekhoksi novi su NHL šampioni. Po drugi put u prethodne četiri godine veliki pehar Lorda Stenlija podigao je kapiten Hoksa Džonatana Tejvs. Prethodno je to učinio u Filadelfiji, a ovog puta u Bostonu pošto su Blekhoski u šestoj utakmici finalne serije igranoj u TD Gardenu napravili neverovatna preokret, pobedili sa 3:2, a u seriji slavili sa 4-2.

Imali su Bruinsi na nešto više od minut pre kraja utakmice prednost od jednog gola koja ih je vodila do majstorice, ali su očekivano krenuli na sve ili ništa kako bi pre svega izborili produžetak, a na kraju su stigli do potpunog preokreta.

Ali da krenemo redom. Bruinsi su pružili bolju partiju u prvoj trećini i pored gola koji je postigao Kris Keli imali su još nekoliko izglednih prilika da minimalnu prednost uvećaju.

171458259_slide

Čikago do izjednačenja stiže tokom drugog perioda, a gol za egal postigao je kapiten Džonatan Tejvs, pa se sa 1:1 ušlo u poslednju trećinu.

Nerešen razultat na semaforu je stajao sve do 13. minuta kada je gužvu ispred Korija Kraforada iskoristio Milan Lučić, doneo prednost Bruinsima i izazavao erupciju oduševljenja u TD gardenu.

A onda je usledila potpuna drama. Blekhoksi su naravno izveli iz igre golmana Kraforda kako bi uveli šestog igrača i to na nešto više od minuta pre kraja utamice u nadi da će izboriti produžetak.

To im je vrlo brzo pošlo za rukom i izjednačujući pogodak postiže Brajan Bikel. I ako je taj gol donekle i mogao da se očekuje ono što se dogodilo 16 sekundi kasnije sigurno nije.

Dejv Boland našao se u blizini gola Bruinsa i odbijeni pak smestio iza leđa Tuke Raska i tako postigao gol kojim je doneo neopisivu radost Blekhoksima i veliki peher koji će im krasiti vitrine sledećih godinu dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter