0
Ostali sportovi

Novi skandal u svetu biciklizma

Objavljeno: 22.06.13 u 12:04

jan-ullrich

Skandalima koji potresaju biciklistički sport nema kraja. Nemački biciklista Jan Ulrih prizano je u intervju za magazin „Fokus“ da se tokom karijere dopingovao.

Ulrih je otkrio da je uzimao nedozvoljene supstance od španskog doktora Eufemijana Fuentesa koji je zbog posredovanja u prodaji dopinga osuđen u Madridu na godinu dana zatvora.

„Da, uzimao sam to od njega. Maltene je svako u to vreme uzimao neke supstance koje omogućavaju bolje nastupe. Ništa ja nisam uzeo što nisu i drugi. Nije da sam hteo da imam prednost u odnosu na druge, već samo da imam istu šansu“, izjavio je Ulrih.

Sportski sud u Lozani utvrdio je 2012. godine da je Ulrih koristio doping sredstva i retroaktivno mu obrisao sve ostvarene rezultate od maja 2005. godine.

Nemačkom biciklisti su ostale medalje sa Tur de Fransa koji je osvojio 1997, španske Vuelte iz 1999, kao i zlato i srebro sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine. Karijeru je završio 2007. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter