0
Ostali sportovi

Stjepanoviću zlato

Objavljeno: 21.06.13 u 20:47

Velimir-Stjepanovic-1

Plivač Velimir Stjepanović doneo je Srbiji prvu zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u turskom gradu Mersinu. Stjepanović je danas trijumfovao na 400 metara slobodnim stilom u vremenu novog državnog rekorda – 3:48,33 minuta i ostvario A normu za Svetsko prvenstvo u Barseloni.

Dosadašnji rekord Srbije u toj disciplini bio je takođe u vlasništvu Stjepanovića, a iznosio je 3:52,85 minuta. Iza Stjepanovića na cilj su stigli Melui iz Tunisa rezultatom 3:48,67 i Francuz Gveri sa 3:52,68.

Sjajnom trkom srpski plivač je na najbolji način zaokružio prvi takmičarski dan na Mediteranskim igrama i posle Vanje Babića osvojio drugu medalju za našu zemlju.

„Osećam se fantastično, s obzirom da sam bio povređen. Osam meseci nisam trenirao kako treba, ali evo, uspeo sam da osvojim zlato, a svoje najbolje vreme popravim za četiri sekunde,“ rekao je Stjepanović posle ceremonije dodele medalja.

Srpskog rekordera nakon 400 metara slobodno u Mersinu očekuju trke u još pet disciplina.

„Ima vremena da razmišljam o sledećim trkama. Prostora za medalje uvek ima. Tu je nekoliko disciplina, a ja uvek idem na pobedu”, kazao je Stjepanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter