0
Ostali sportovi

Atletska reprezentacija Srbije putuje na ekipno EP

Objavljeno: 19.06.13 u 15:23

photo 1 (1)

Dana 19.juna 2013.godine, održana je konferencija za medije, u Hotelu “Srbija”. Povod konferencije za štampu bila je promocija srpskog tima, kao i naše reprezentacije koja će nastupiti u Kaunasu u Litvaniji na Evropskom ekipnom prvenstvu.

Konferenciji su prisustvovali predsednik ASS Veselin Jevrosimović, generalni sekretar ASS, Slobodan Branković, pomoćnik saveznog kapitena Dragiša Kuzmanović, cela naša reprezentacija i drugi uvaženi gosti.

Na početku konferencije za štampu obratio se predsednik ASS, Veselin Jevrosimović: “Želeo bih da se zahvalim svim prisutnima, Ministarstvu omladine i sporta, kao i Delta sportu, koji je omogućio našim atletičarima opremu za takmičenje. Zadovoljstvo mi je što smo uspeli da okupimo celu reprezentaciju, i nadam se da će se naši atletičari boriti i vratiti sa što boljim rezultatima”.

“Čast mi je i zadovoljstvo što se nalazim na mestu ženskog kapitena. Daću svoj maksimum, i potrudiću se da osvojim što više poena za svoju zemlju, a nadam se I vi”, izjavila je naša Evropska šampionka u polumaratonu, Olivera Jevtić.

Evropski šampion u bacanju kugle, Asmir Kolašinac obratio se medijima i svojoj reprezentaciji: “Zadovoljstvo mi je što sam baš ja odabran da budem muški kapiten i potrudiću se da opravdam to mesto. Ovo je naše jedino Ekipno takmičenje i nadam se da ćemo se svi potruditi i dokazati uložen trud i rad, svih prethodnih meseci.”, dodao je Asmir Kolašinac, “ Nadam se da ćete dati svi svoj maksimum i da ćemo ući u A ligu, jer ja kao šampion Evrope, ne mogu da se takmičim u B ligi”.

Pomoćnik saveznog kapitena Dragiša Kuzmanović rekao je ovom priikom: “Siguran sam da ćete dati sve od sebe, jer svaki bod je bitan. Atletski savez Srbije je uložio veliki napor i trud, kako bi svi naši najbolji atletičari nastupali na Evropskom prvenstvu u Kaunasu, i jedina smo reprezentacija koja leti čarter letom i koja ima ovako lepe dresove. Želim svim takmičarima sreću, i nadam se da ćete se boriti do kraja”.

“Meni je zaista drago što je Prvenstvo Srbije prethodnog vikenda u Sremskoj Mitrovici, proteklo u najboljem redu. Takmičari su se borili i organizacija je bila zaista sjajna. Iako sa nama u Kaunas ne idu zbog povrede Ivana Španović i Mihail Dudaš, naša reprezentacija je jaka, i imamo velikih šansi da udjemo u prvu ligu. Nadam se da ćemo na takmičenju biti svi zajedno i bodriti jedni druge kako bi bili još bolji i uspešniji, i nadam se da ćemo posle ovog takmičenja dokazati da je atletika, raljica sportova”, izjavio je generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković.

Reprezentacija večeras putuje za Litvaniju, a takmičenje će se održati u subotu i nedelju od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter