0
Odbojka

Brakočevićeva najbolja odbojkašica Lige šampiona

Objavljeno: 18.06.13 u 12:21

brakocevic-vakifbank

Jovana Brakočević, korektor seniorki Srbije, i član Vakifbank Istanbula iz Turske, biće proglašena za najbolju igračicu Lige šampiona 2013, dok će Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, dobiti nagradu za “životno delo” na “Gala večeri CEV”, koja će se, po tradiciji, održati u Beču, 28. juna, a na kojoj će se obaviti i žreb za Ligu šampiona 2014. u obe konkurencije.

Jovana Brakočević je jedina odbojkašica u Evropi sa tri titule najbolje igračice (MVP) na tri najznačajnija takmičenja Evropske odbojkaške konfederacije: Prvenstvu Evrope 2011, Evropskoj ligi 2011. i Ligi šampiona 2013. Jovana Brakočević je protekle sezone, u dresu Vakifbank Istanbula, prvi put u karijeri igrala u Ligi šampiona i odmah je osvojila titulu, kao i nagradu za najbolju igračicu (MVP) Finalnog turnira.

Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, član Komisije za razvoj odbojke FIVB, član “Odbojkaške kuće slavnih” i “Odbojkaške Aleje slavnih”, najbolji igrač Evrope 2000. godine, u dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom Kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter