0
Ostali sportovi

Srbija osvojila Svetsku ligu!

Objavljeno: 16.06.13 u 16:31

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su trijumfovali u finalu Svetske lige nad reprezenatcijom Mađarske sa 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1) i osvojili pehar namenjen pobedniku.

Srbija je odlično počela meč i vrlo brzo stigla do prednosti od 3:1. Mađari su uspeli da izjednače rezultat, a golom Udovičića naš tim je stekao prednost na kraju prve četvrtine.

Agresivnom igrom Srbija je sa dva gola došla do velikih plus tri. Do kraja poluvremena obe ekipe su postigle po još jedan pogodak, pa je Srbija na početku drugog poluvremena imala veliku prednost.

Selekcija Mađarske je pokušavala da smanji zaostatak, ali su naši momci uvek imali odgovor za njihove golove. Rutinskom igrom u poslednjoj četvrtini Srbija je ubedljivo došla do pobede i pehara namenjenog pobedniku Svetske lige.

Po tri gola za reprezentaciju Srbije postigli su Filip Filipović, vanja Udovičić i Stefan Mitrović, a po jednom su se u strelce upisali Nikola Rađen, Dušan Mandić i Živko Gocić.

Srbija je posle godinu dana pauze vratila trofej u svoje vitrine. Selektor Dejan Savić je na sjajan način počeo svoju selektorsku karijeru pošto je na svom prvom velikom takmičenju osvojio zlatnu medalju.

Bravo delfini, svaka čast!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter