1
Ostali sportovi

Zaječar zbog besparice odustao od LŠ

Objavljeno: 14.06.13 u 22:33

Zaječar

Ženski rukometni klub Zaječar odustao je od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

Razlog ovakve odluke je trenutna finansijska situacija, a klub nije uplatio kotizaciju od 25.000 evra i tako ostao bez šanse da izbori plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Ovim povodom se oglasio predsednik Zaječara Milan Stanković, a mi vam saopštenje prenosimo u celosti.

„Zaječar obaveštava sportsku, a pre svega rukometnu javnost da u sezoni 2013/14. neće učestvovati u Ligi šampiona. Zbog nerazumevanja člana privremenog organa, gospodina Saše Mirkovića, rukometni i profesionalni sport u Zaječaru ostao je bez finansiranja i podrške grada i samim tim nije ispunio prvi uslov, uplatu kotizacije za učešće u Ligi šampiona.

Ovim činom naneta je velika šteta srpskom klupskom i reprezentativnom rukometu. Zaječar, kao grad rukometa u kome skoro 700 dece svih uzrasta trenira rukomet, klub koji je do sada napravio nešto što nijedan klub u istoriji rukometnog sporta u Srbiji nije uradio, osvojivši četiri uzastopne duple krune u ženskoj konkurenciji bez ijednog poraza u četiri godine, klub čija je muška ekipa uspela da izbori plasman u evropka takmičenja i izbaci šampiona u završnici kupa, ostavljen je na milost i nemilost jednom čoveku koji hara gradom. Sve ono što je do sada uloženo u klub i razvoj rukometnog sporta u Zaječaru jednim potezom palo je u vodu.

Smatramo da klub i sport generalno nisu mesto za političke obračune i da ovaj čin direktno utiče na pozitvnu sliku o samom gradu i klubu koja je stvarana godinama.

Rukometni klub Zaječar je ponosno pronosio ime našeg grada širom cele Evrope u svim zemaljma u kojima je igrao i učestvovao na raznim turnirima, a u sledećoj sezoni neće biti prisutan na evropskoj rukometnoj sceni“, navodi se u saopštenju predsednika RK Zaječar.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter