0
Ostali sportovi

Pet finala za srpske kajakaše ne EP

Objavljeno: 14.06.13 u 21:37

Sestre-Moldovan1

Prvog dana takmičenja na prvenstvu Evrope u Portugaliji srpski kajakaši imali su stoprocentan učinak ostvarivši plasman u pet finala, prenosi Tanjug.

Ženski dvosed Nikolina i Olivera Moldovan u olimpijskoj k-2 500 metara uspele su da iz kvalifikacija obezbede direktno A finale. Sestre Moldovan su u kvalifikacinoj grupi bile trećeplasirane sa vremenom 1:56,954 minuta.

Na cilj su stigle iza posada Mađarske (Kovač, Janić) i Nemačke (Veber, Dice). Finale u disciplini k-2 500 metara na programu je u nedelju.

Muški dvosed, kombinacija Simo Boltić – Marko Dragosavljević, bila je prvoplasirana u kvalifikacijama disicpline k-2 500 etara. Momcima iz Bačke Palanke, aktulenim juniorskim šampionima Evope u ovoj disciplini, trebalo je jedan minut, 36 sekundi i 439 stotinki da preveslaju deonicu od pola kilometra i ostvare najbolje vreme u kvalifikacijama.

Boltić i Dragosavljević startovaće u nedeljnom finalu sa pozicije broj jedan u borbi za odličja.

U završnice finalnih trka plasirali su se i muški dvosed Duško Stanojević/Dejan Pajić, Dalma Benedek Ružičić u k-1 500 metara i posada muškog četverca u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić, Terzić u k-4 1.000 metara.

Sutra, drugog takmičarskog dana prvenstva Evrope u Montemoro o Velju, u borbu za medalje u finalnim trkma će nastupiti Dalma Benedek Ružičić u disciplini k-1 1.000m i posada dvoseda Stanojević/Pajić u k-2 1.000 metara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter