0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Stanić doneo pobedu Srbiji u Rusiji

Objavljeno: 12.06.13 u 17:35
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Rukometna reprezentacija Srbije predvođena novim selektorom Ljubomirom Vranješom zabeležila je izuzetno važnu pobedu protiv selekcije Rusije u Astrahanu od 29:28 (17:11) u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2014. godine biti održano u Danskoj.

S obzirom na bodovno stanje u grupi 7 pre ovog meča bilo je jasno da je našoj selekciji neophodna pobeda kako bi ostala u trci za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Od samog starta meča bilo je jasno da je promena na klupi pozitivno uticala na naše igrače koji su imali ogromnu želju da se dokažu novom selektoru.

U samoj završnici prvog poluvremena reprezentacija Srbije je došla do ogromnih šest golova viška (17:11) koji su sredinom drugog dela igre narasli na maksimalnih +7 (23:16). Serijom od 6:1 domaćin je uspeo da se vrati u igru i dođe do samo dva gola zaostatka u 48. minutu (24:22).

Mogli su Rusi još značajnije da ugroze našu prednost u tim momentima, ali je na golu briljirao Darko Stanić koji je skinuo nekoliko zicera i jedan sedmerac. Sve to nije bila dovoljna opomena „orlovima“ koji su jednostavno stali u napadu dozvolivši domaćinu da u 55. minutu dođe do izjednačenja (26:26).

U samoj završnici u našem napadu konačno su proradili Petar Nenadić i Momir Ilić te je Srbija u poslednji minut ušla sa dva gola viška (29:27). Međutim, već u sledećm napadu Rusi dolaze do sedmerca i igrača više pošto je Marjanović dobio isključenje. Nisu Rusi iskoristili penal, tačnije odbranio je Stanić, ali je potom Ilić napravio faul u napadu pa su domaći u kontri uspeli da smanje na samo jedan gol zaostatka (29:28). Srećom do kraja utakmice odtalo je još samo šest sekundi do kraja, pa ni greška mladog Ilića nije skupo koštala naš tim pošto Rusi nisu mogli sa centra da daju gol Staniću.

Čak četvorica rukometaša u reprezentaciji Srbije su postigla po 5 golova. Petar Nenadić, Momir Ilić, Momir Rnić i Marko Vujin su bili najefikasniji u našem timu, dok je Darko Stanić zabeležio 19 odbrana od kojih tri sedmerca. Našem timu najviše muka su zadavali Igropulo koji je postigao 9 golova i Šiškarov sa 6 pogodaka.

Srbija je ovom pobedom došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo pošto ima bod više od reprezentacije Rusije pa će nam u poslednjem kolu u subotu u Nišu protiv selekcije Bosne i Hercegovine biti potrebna pobeda kako bi overili vizu za Dansku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter