0
Ostali sportovi

Dudaš: Spreman sam za velika dela

Objavljeno: 10.06.13 u 13:05

dudas

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš morao je zbog povrede da se povuče sa prvog takmičenja ove sezone u češkom Kladnu, u trenutku kada je posle dve discipline bio na prvom mestu.

Dudaš je izjavio da je počeo da se oporavlja.

„Bolje sam. Nažalost, povreda je takva da iritira ukoliko se izlažete maksimalnim naporima, a postoji mogućnost i da se pogorša ukoliko se nastavi. Odlučili smo da prekinemo jer nam je ove sezone prioritet Svetsko prvenstvo u Moskvi“ – kaže Dudaš.

Srpski atletičar je objasnio o kakvoj je povredi reč.

„Povreda se nalazi na odraznoj nozi sa unutrašnje strane stopala. Terapije su već zakazane pa ćemo odmah po povratku da krenemo da rešavamo ovaj problem“ – rekao je Dudaš.

23-godišnji Novosađanin smatra da bi rezultati iz prve dve discipline u Kladnu mogli da budu nagoveštaj uspešne sezone, zajedno sa Svetskim prvenstvom u Moskvi.

„U prve dve discipline pokazao sam da su se ove godine moji treninzi i moji pristupi istom pokazali kao pravi. Trka na sto metara i rezultat 10.74 sekundi sa vetrom u grudi i skok udalj preko 7.50m sa povređenom nogom pokazuju da sam spreman za velika dela. Nadam se da će se povreda sanirati i da ću u Moskvi biti u mogućnosti da pružim maksimum, a u ovom slučaju, maksimum je 8.500 bodova. Za plasman ne umem da kažem ništa jer je to stvar situacije“ – objasnio je Dudaš.

Srpski desetobojac je ispričao i kakav plan ima do prvenstva u Moskvi.

„Plan je da se oporavim, da odem na pripreme i da napokon naplatim sve ove godine treninga, truda i rada“ – zaključio je Dudaš.

Svetsko prvenstvo u atletici biće održano na moskovskom stadionu “Lužnjiki” od 10. do 18. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter