0
Odbojka

I drugi trijumf u Havani

Objavljeno: 09.06.13 u 09:20

stankovic

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu u ovogodišnjem ciklusu Svetske lige protiv Kube pošto je jutros u Havani savladala domaćina sa 3:1 (26:24, 25:22, 18:25, 25:21).

Utakmica je odigrana u dvorani Siudad Deportivo pred oko deset hiljada gledalaca, a sudili su Marćelo Enco Pjerobon iz Argentine i Brazilac Rožerio Espikalski.

SRBIJA: N. Kovačević (11), U. Kovačević (3), Ivović (9), Petković, Stanković (6), Atanasijević (21), Starović, Brđović, Podraščanin (11), Rosić, Lisinac i Petrić.
KUBA: Estrada (4), Leiva, Himenes, Masijas (2), Gutijeres, Sepeda (16), Kintana (3), Fundora (12), Alfonso, Fijel (5), Biset (16) i Mesa (8).

Drugi put tokom prvog vikenda Svetske lige za odbojkaše izbranici Igora Kolakovića savladali su Kubu.

Prvi set jutrošnjeg meča bio je, čini se, od izuzetnog značaja za sticanje sigurnosti naših odbojkaša, jer su u samoj završnici stigli prednost protivnika od 20:18, da bi na kraju dobili taj deo igre na razliku.

Drugi set imao je sličan scenario. Ponovo je rezultatska neizvesnost vlada do samog finiša kada su srpski reprezentativci još jednom pokazali karakter i udvostručili prednost.

Mali pad u igri naših odbojkaša usledio je u trećem setu koji su Kubanci dobili, za ovaj meč, prilično ubedljivo – 25:18.

Bio je to poslednji trzaj domaćina koji je u 4. setu uspevao da održava ravnotežu sve do rezultata 15:14 za Srbiju. Finiš je, međutim, opet pripao Srbiji koja je posle 104 minuta stigla do novih bodova.

Podršku srpskim odbojkašima na ovoj utakmici davala je i ambasador naše zemlje na Kubi Marina Perović Petrović.

Narednog vikenda reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje u Svetskoj ligi utakmicama protiv Rusije u Kalinjingradu. Prvi meč igra se u petak, a drugi u subotu.

Plasman na finalni turnir Svetske lige izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz A i B grupe, pobednik grupe C i Argentina koja je organizator završnice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter