0
Auto Moto

Fetel osvojio i Kanadu

Objavljeno: 09.06.13 u 21:39

Sebastian Vettel-fi

Sebastijan Fetel, vozač Red Bula, pobednik je trke za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, pošto je od samog starta bio u vođstvu i lagano prvi prošao kroz cilj ispred Fernanda Alonsa i Luisa Hamiltona, koji su se popeli na pobedničko postolje, a četvrti je bio Mark Veber koji ima razloga da bude nezadovoljan jer ga je „zeznuo“ za mesto na postolju čovek koga je preticao za krug – Van der Garde.

Borbu za prvo mesto nismo opet imali priliku da gledamo, jer je Fetel od početka do kraja bio prvi, ali je zato bila sjajna borba za preostala dva mesta na podijumu. Osam krugova pre kraja Alonso je uspeo da prestigne Hamiltona i do kraja smo gledali sjajn duel njih dvojice, ali je Španac uspeo da izdrži nalete.

Katastrofalnu trku je imao Kimi Raikonen, koga su svi vodeći uspeli da prestignu za čitav krug na kraju, ali je ipak došao na kraju do devetog mesta, a treba istaći i to da je Masa imao sjajnu trku i uspeo da dođe do bodova – bio je jedno mesto iza Finca pred kraj trke, ali ga je pretekao u pretposlednjem krugu. I da, oba bolida Fors Indije su u bodovima, Di Resta je sedmi, a Sutil deseti, a treba istaći i sjajan rezultat Vernjea iz Toro Rosa koji je završio kao šesti.

Fetel je povećao prednost u konkurenciji vozača i sada ima 132 boda (treći trijumf u sezoni), a drugi je sada Fernando Alonso sa 96 bodova, treći je Raikonen sa 88. U konkurenciji konstruktora vodi Red Bul sa 201 bodom, drugi je Ferari sa 145 bodova.

Inače, ovo je bila prva pobeda Fetela u Kanadi i na kraju trke se obradovao i zahvalio celom timu što su mu omogućili da slavi u Montrealu.

f1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter