0
Ostali sportovi

Rukometaši počeli pripreme za odbranu zlata

Objavljeno: 08.06.13 u 23:43

rukomet

Muška rukometna reprezentacija Srbije sprema se u Beogradu za ono što je čeka na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu od 20. do 30. juna. Od 3. juna selekcija je u pogonu, a selektor Vladan Jordović uz asistenciju trenera kadetske reprezentacije Vladimira Dragićevića, sprovodi plan i program priprema za sve ono što „mediterance“ čeka u duelima sa Alžirom, Tunisom i Grčkom u okviru grupe B:

„Osnovni zadatak u ovom prvom delu priprema je da homogenizujemo ekipu, s obzirom da igrači dolaze iz različitih šampionata, gde su imali različite uloge i opterećenje. Šampionati su završeni u rasponu od nekog 15. maja, pa sve do prethodnog vikenda, kada je burno završeno i makedonsko prvenstvo. Zato je ideja one koji su umorni, odmoriti i regenerisati, a drugu grupu igrača, koji su ranije završili sa obavezama, uvesti u neki ritam“– kaže Jordović i dodaje šta Mediterance očekuje u narednoj fazi priprema:

„Tako homogenizovanu ekipu ćemo u narednoj nedelji malo više opteretiti i dovesti na nivo optimalan za takmičenje. Imamo obavezu da branimo zlato iz Peskare od pre četiri godine. Tada smo imali drugačiji sastav. Sada smo u drugačijoj situaciji, s obzirom da i seniori imaju dve važne utakmice u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo. Videli ste i po spiskovima da se grupe igrača prepliću na oba spiska, tako da je čitav ovaj process dosta zahtevan i što se tiče organizacije, sistema rada. Igrači koji igraju protiv Rusa i BIH moraju biti na optimalnom nivou forme, a ovi drugi igrači odrađuju svoj nezavisni program. Nadam se da smo uspeli da ispunimo taj zadatak,a  kolega Dragićević i ja, kao i sve kolege koje će raditi sa ovom selekcijom, verujemo da možemo da odbranimo zlato iz Peskare“– jasan je Jordović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter