0
Ostali sportovi

Hukić odbranio tron

Objavljeno: 08.06.13 u 23:52

marko-huk-pojas

Marko Huk, nemački bokser poreklom iz Srbije (Muamer Hukić), uspeo je da odbrani titulu svetskog prvaka u kruzer kategoriji u verziji WBO pošto je i u trećem međusobnom duelu savladao naturalizovanog Britanca Olu Afolabija.

Na meču održanom u Berlinu Hukić je od samog starta preuzeo inicijativu i konstantno je bio u bodovnoj prednosti što je Afolabija primoralo da u poslednjih nekoliko rundi krene u napad kako bi pokušao da nokautira protivnika. Međutim, takva taktika sa sobom nosi i rizik da iz kontre baš on dobije udarac posle kojeg bi mogao da završi na podu.

Međutim, kako su oba boksera meč završila na nogama odluka je bila na sudijama koje su jednoglasno pobedu dodelile pobedu Nemcu iz Novog Pazara (istina sudija iz Holandije je bodovao 114:114 što se takođe računa kao Muamerova pobeda).

Hukić je najavio da bi u narednom periodu titulu svetskog prvaka mogao da brani i u Beogradu odnosno cilj mu je da pred prepunom Kombank arenom pred svojim zemljacima podigne šampionski pojas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter