0
Ostali sportovi

Dudaš morao da odustane zbog povrede

Objavljeno: 08.06.13 u 20:35

mihail dudas

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš zbog povrede je morao da odustane na prvom desetoboju ove sezone u češkom Kladnu. Dudaš je bio sjajan u prve dve discipline posle kojih se nalazio u ubedljivom vođstvu, ali je zbog jakih bolova u peti odlučio da ne nastavi takmičenje.

Dudaš je trijumfovao u trci na 100 metara u vremenu od 10.74 sekundi, da bi potom u skoku u dalj skočio 7,32 metra i bio vodeći posle dve discipline.

Postignuti rezultati odličan su pokazatelj da se naš desetobojac nalazi u izvanrednoj formi, pošto nikada u ovom periodu sezone nije bio spremniji.

U Kladnu srpski atletičar je odlično otvorio svoj prvi desetoboj u ovoj sezoni, ali je i pored primljene blokade, osetio izuzetno jak bol tokom takmičenja u skoku u dalj. Posle konsultacija sa članovima svog tima, Dudaš je odlučio da odustane i da tako ne rizikuje pogoršanje povrede koju je zaradio nedavno.

Dudaš je i pre desetoboja u Kladnu planirao da posle ovog vikenda napravi pauzu, upravo da bi sanirao povredu, a potom će nastaviti sa pripremama za Moskvu. Svetsko prvenstvo u prestonici Rusije na programu je od 10. do 18. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter