0
Ostali sportovi

Žreb za rukometno SP za žene 15. juna u Beogradu

Objavljeno: 06.06.13 u 13:05

sp2013-srbija-rukomet

Srbija će ove godine biti domaćin Svetskog prvenstva u rukometu za žene, koje će se održati u periodu od 7. do 22. decembra 2013. godine. Žreb za SP, na kome će učestvovati 24 rukometne reprezentacije, obaviće se u subotu, 15. juna 2013. godine, u svečanoj Sali Skupštine Grada Beograda, sa početkom u 11.30 sati.

U organizaciji Rukometnog saveza Srbije (RSS) i Međunarodne rukometne federacije (IHF) u našoj zemlji će se održati 21. Svetsko prvenstvo za žene, na kome će naše reprezentativke pokušati da ostvare bolji rezultat od prošlogodišnjeg na EP, kada su takmičenje završile kao četvrte.

„Još uvek nisu poznate sve zemlje učesnice, jer nisu završene sve kvalifikacione utakmice. Na žrebu očekujemo prisustvo delegacije Svetske rukometne federacije, koju će predvoditi Leon Kalin i, najverovatnije, predsednik Hasan Mustafa. Na prethodnim takmičenjima naše devojke su pokazale da i u Srbiji zna da se igra rukomet, da su borbene i dorasle svakom protivniku. Podsetili smo celokupnu javnost na to. Siguran sam da će takvu igru demonstrirati i na Svetskom prvenstvu, koje nas očekuje krajem godine. Što se našeg Saveza tiče, spremni smo, kao i svaki put do sad, da celu organizaciju iznesemo na najbolji mogući način i da, pored toga, pokažemo i da smo odlični domaćini“ – istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Svi zainteresovani će imati priliku da prate žreb uz direktan prenos na Radio-televiziji Srbije od 11.30 sati.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter