0
Odbojka

FOTO: www.ossrb.org

Odbojkaši Srbije kreću put Kube

Objavljeno: 04.06.13 u 18:10
FOTO: www.ossrb.org
FOTO: www.ossrb.org

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor kolaković izjavio je da će njegova ekipa pokušati da napravi dobar rezultat na početku Svetske lige protiv Kube.

Svetska liga startuje predstojećeg vikenda, a Srbija će svoje prve mečeve odigrati na Kubi u subotu i nedelju u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu. Naši reprezentativci u sredu putuju u Havanu gde će odigrati dva meča sa domaćinom.

„Čekaju nas veoma važne utakmice, igramo protiv reprezentacije koja je sigurno u odnosu na prošlogodišnji sastav oslabljena, ali je opet tim koja ima strahovit potencijal, pre svega u fizičkom smislu. Kubanci su uvek opasni, bez obzira u kom sastavu nastupa. Posebno u Havani igraju motivisano, ali mislim da je to izazov i za sve nas, da prikažemo sve ono što nas krasi. Iskreno se nadam da ćemo na Kubi, bez obzira na dug put, prikazati dobre partije. Nadamo se pobedi, koja bi nam mogućila da se upustimo u borbu za prolaz na finalni turnir“, rekao je Kolaković.

Jedan od iskusnijih reprezentativaca Dragan Stanković naglašava da će on i njegovi saigrači pružiti maksimum jer je svaka utakmica bitna.

„Kuba je ekipa koja svake godine promeni nekoliko igrača iz prve postave i uvek je konkurent za podijum u nekom takmičenju. Znamo šta nas čeka, daćemo sve od sebe. Polazimo od sebe, ako budemo vodili računa šta mi radimo nećemo imati problema, a valjda će to biti dovoljno za neku pobedu. Daćemo 100 odsto svojih mogućnosti i svaka utakmica nam je bitna“, konstatovao je Stanković.

Prvi duel Kube i Srbije zakazan je za subotu od 2:40 časova po srednjeevropskom vremenu, a drugi meč je na programu dan kasnije u istom terminu. Pored Srbije i Kube u B grupi Svetske lige takmiče se još Italija, Rusija, Iran i Nemačka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter