0
Ostali sportovi

EHF nagradio Rukometni savez Srbije

Objavljeno: 04.06.13 u 16:54

priznanje-ehf-rss

Evropska rukometna federacija (EHF) proglasila je Rukometni savez Srbija (RSS) za vrhunskog organizatora rukometnih takmičenja na evropskom nivou. RSS je prošle godine bio organizator dva najveća takmičenja u rukometu, Evropskog prvenstva za muškarce u januaru, i Evropskog prvenstva za žene u decembru, što je dodatno doprinelo da EHF prepozna i nagradi Savez.

„Prošla godina bila je zaista uspešna za naš Savez, bili smo ogranizatori dva najveća Evropska događaja za muškarce i žene, i zaista nam je drago što je EHF to prepoznao i nagradio nas kao vrhunske organizatore i domaćine prestižnih takmičenja. Priznanje je svakako znak da smo na pravom putu, i da ćemo nastaviti u istom smeru da napredujemo i usavršavamo se, kao i da svako sledeće takmičenje koje budemo organizovali bude još bolje“, naveo je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS.

Ovim priznanjem Rukometnom savezu Srbije, Evropska rukometna federacija ukazala je čast i zahvalnost na pokazanom profesionalizmu, znanju i svim uloženim naporima da se najveća evropska takmičenja organizuju u najboljim uslovima i na najvišem nivou. Ako se ima u vidu da je od ukupno 38 država, koje su bile organizatori velikih takmičenja u rukometu prethodnih godina, samo njih 14 imalo priliku da to uradi više od tri puta, Srbija je dosadašnjim organizacijima pokazala da može da ide „rame uz rame“ sa najvećim i ekonomski najjačim državama.

Takođe, Rukometni savez Srbije produžio je ugovor sa EHF u vezi SMART programa, kojim je nastavljena plodna saradnja izmedju RSS i EHF na veoma važnom projektu – MINI RUKOMET- RUKOMET U ŠKOLAMA, tako da će se ovaj projekat nastaviti i u budućnosti. Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, iskazalo je podršku SMART projektu, kao i svim aktivnostima i inicijativama našeg Saveza, kako na domaćem tako i međunarodnom nivou.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter