0
Auto Moto

Trijumf Lorenca na Muđelu

Objavljeno: 02.06.13 u 15:05

Lorenco

Aktuelni šampion Moto GP šampionata Španac Horhe Lorenco pobedio je na trci za Veliku nagradu Italije na stazi Muđelo i tako smanjio prednost Pedrose u generlanom plasmanu.

Durgo mesto pripalo je lideru u generalnom plasmanu vozaču Repsol Honde Daniju Pedrosi, a mesto na podijumu zaradio je i Kal Kračlou vozač Jamahe Teh 3 tima.

Već na startu trke ljubimac domaćih navijača Valentino Rosi je doživeo pad u incidentu koji je izazvao Alvaro Batista. Pre vremena trku je završio i Mark Markez koji je tri kruga pre kraja svojom greškom izleteo sa staze. U tom trenutku Markez je bio na trećoj poziciji.

Veliki uspeh ostvario je vozač LCR Honde Štefan Brandl koji je trku završio na četvrtom mestu. Dukatijev vozač Andrea Dovicizio zauzeo je petu poziciju, a njegov timski kolega Niki Hejden osvojio je šesto mesto.

Pedrosa i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 103 boda, drugi je Lorenco sa 91, a treće mesto zauzima Mark Markez sa 77 bodova.

Naredna trka se vozi na stazi Katalunja 16. juna od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter