0
Ostali sportovi

FOTO: TANJUG

Dačić: Država će vam se odužiti

Objavljeno: 02.06.13 u 13:23
FOTO: TANJUG
FOTO: TANJUG

Premijer Srbije Ivica Dačić primio je danas šampione Evrope, vaterpoliste Crvene zvezde i obećao da će im se država odužiti za uspeh, koji je, kako je naveo, melem za srpski narod, prenela je agencija Tanjug.

„Kao premijer ne bih smeo da navijam za bilo koji klub, ali ovo što ste vi uradili je melem za naš narod. Doneli ste radost našoj zemlji i ja vam se na tome od srca zahvaljujem“, rekao je Dačić na prijemu u Palati Srbija i preneo čestitke od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji zbog sednice predsedništva Srpske napredne stranke nije mogao da pozdravi šampione.

Premijer je dodao da je velika čast što je Srbija dobila klupskog šampiona Evrope u vaterpolu.

„Vaterpolo je jedan od naših najtrofejnijih sportova i sport od kojeg možemo očekivati dobre rezultate i u budućnosti. Beograd je opet pokazao da je pravi domaćin u svim manifestacijama koje nam dodele, ali utisak ne bi bio potpun da niste osvojili trofej. Država mora da pomogne vaterpolo, jer ne spada u komercijalne sportove, poput fudbala i košarke, jer se ulaganje u vaterpolo višestruko isplati. Država će vam se odužiti, ali ta jednostavna pomoć nije rešenje i potrebno je sistemsko ulaganje. Nadam se da ćete uskoro dobiti svoj bazen, poput Partizana“, poručio je Dačić.

Prijemu je prisustvovala i ministarka sporta Alisa Marić, koje ja cecstitala crveno-belim vaterpolistima na osvojenoj tituli, na sjajnoj igri i sportskom i fer ponašanju.

„Bilo je zadovoljstvo gledati vas na završnom turniru. Ministarstvo je omogućilo da se fajnal-for održi u našoj zemlji, gde smo imali dva predstavnika i na kraju je najbolja ekipa iz Srbije osvojila trofej“, naglasila je Marićeva.

Kapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović zahvalio se na podršci organizaciji fajnal-fora.

„Znamo koliko smo radosti doneli navijačima Zvezde, ali i svim ljubiteljima sporta u Srbiji. Reprezentovali smo zemlju na najbolji mogući način i voleo bih da ovaj tim ostane na okupu i sledeće sezone, kako bismo mogli da odbranimo šampionsku titulu. Verujem da ćete nam u tome pomoći“, rekao je Prlainović.

Crvena zvezda je sinoć u finalu Lige šampiona na Banjici savladala dubrovački Jug sa 8:7 i prvi put u istoriji osvojila titulu šampiona Evrope.

Crveno-beli su na taj način kompletirali triplu krunu, nakon što su prethodno osvojili titulu šampiona Srbije i nacionalni kup.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter