0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Stanić najbolji golman Lige šampiona

Objavljeno: 31.05.13 u 13:44
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Evropska rukometna Federacija je objavila idealnu postavu EHF Lige šampiona 2012/2013 u kojoj se nalazi srpski „ministar odbrane“, Darko Stanić, kao najbolji čuvar mreže najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja! Golman Metalurga, osvojio je najveći broj glasova u anketi na sajtu EHF-a, u konkurenciji četiri najbolja čuvara mreže, nominovana od strane stručnog žirija.

„Na EHF EURO 2012 izabran je za najboljeg golmana turnira i osvojio je srebrnu medalju sa Srbijom. Želeo je da svoju karijeru završi u Skoplju. Predstavlja jedan od najbitnih faktora uspeha Metalurga – plasmana u TOP 8 po prvi put u istoriji kluba“ – komentar je EHF-a na izbor Stanića.

U anketi je učestvovalo čak 20.000 rukometnih zaljubljenika sa svih meridijana. Na svakoj poziciji su bila nominovana po četiri igrača (ukupno 32 iz 15 zemalja, odnosno, 12 klubova).

Idealnih sedam:

Golman: Darko Stanić (Metalurg – 38%)
Levi bek: Filip Jiha (Kil – 33%)
Srednji bek: Daniel Narsis (Kil – 35%)
Desni bek: Laslo Nađ (MKB Vesprem – 42%)
Levo krilo: Anders Egert (Flensburg – 39%)
Desno krilo: Ivan Čupić (Kelce – 42%)
Pivotmen: Žulen Aginagalde (Atletiko Madrid – 32%)

Najbolji defanzivac: Ištvan Šuc (MKB Vesprem – 34%)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter